ONDERDIJK/SPIERDIJK – KSV is in de topper tegen directe concurrent Strandvogels tegen een nederlaag aangelopen. Kansen om de zege te pakken waren er voldoende, maar doelpunten bleven uit. Competitiegenoot WMC verloor met dubbele cijfers.

Strandvogels – KSV 1-0
Op bezoek bij Strandvogels leed KSV een nipte 1-0 nederlaag. ‘We hebben heel veel kansen gemist. Als het na de eerste helft 0-3 was geweest dan had dat terecht geweest’, aldus Danny Konijn.

In de eerste minuut na rust kreeg KSV na een overtreding op Bart Velseboer de kans om de score te openen, maar Danny Konijn schoot de penalty op de lat. ‘Daarna kregen we weer een paar grote kansen die erin moesten, maar het was zo’n dag waarop hij er niet in mocht.’ Strandvogels raakte met een kopbal de paal en uiteindelijk kwam het via een rake vrije trap op 1-0. ‘Dit is een zure nederlaag.’

Sint George – WMC 14-0
Doordat meerdere spelers van het eerste elftal van WMC de handdoek hebben gegooid speelde de Heerhugowaardse ploeg op bezoek bij Sint George met veel spelers uit lagere elftallen. Die groep kon niet voorkomen dat de grootste nederlaag van het seizoen werd geleden.

Halverwege keek de ploeg van Rajesh Bishesar al tegen een 11-0 achterstand aan. ‘Na rust ging het meer gelijk op. Sint George had een stapje terug gedaan’, zei de coach. ‘Die jongens uit hadden allen al een wedstrijd gespeeld. Het was knap dat ze dit volhielden.’ In het tweede bedrijf liep Sint George uit naar 14-0.