HEERHUGOWAARD – Nadat de ploeg de afgelopen twee wedstrijden wist te winnen, is KSV opgeklommen naar de zesde positie. Desondanks blijft KSV reëel, en dus met beiden benen op de grond. “Handhaving blijft voor ons het belangrijkste”

Tussen 2010 en 2013 wist KSV telkens in de top vijf te eindigen. Hoe anders is dat de afgelopen twee seizoenen, waarin de ploeg de tegen degradatie vocht. Die strijd won het, en ook dit seizoen zal het gaan voor handhaving. Dat de ploeg de afgelopen twee wedstrijden won, en inmiddels zesde staat, veranderd daar niets aan volgens aanvaller Jonathan Zonneveld, “Het belangrijkste voor ons is om ons te handhaven in deze competitie. De zesde plaats is prima voor KSV. we zullen zien hoe hoog we gaan eindigen”.

Nadat de Kruizenaren verrassend wonnen van Hugo Boys, slaagde de ploeg van coach Tristan Ooms er in om concurrent Con Zelo te verslaan. Naast de punten zal het vertrouwen van KSV groeien. Zonneveld: “Het geeft altijd vertrouwen als je wint. Ik denk dat dit seizoen de sfeer goed is. We zijn echt een team die hard voor elkaar willen werken”.

Aardig op dreef
Na zes wedstrijden staat de teller qua doelpunten voor Jonathan Zonneveld al op zes. De aanvaller is verantwoordelijk voor de helft van de productie, en kan dus gezien worden als een belangrijke speler voor zijn ploeg. “Het is natuurlijk altijd lekker als je scoort en belangrijk kan zijn voor je team. Het geeft ook vertrouwen. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doorzetten en dat ik mijn doelpunten kan meepikken” aldus Zonneveld.

Komende zondag zal KSV een uitstekende middag moeten hebben, wil het resultaat halen. Met SV Koedijk treft het de koploper die nog geen punten morste dit seizoen. “Ik denk dat onze kansen liggen in het spelen met veel inzet en strijdlust . Vaak spelen we niet het mooiste voetbal maar kunnen we het voetballen voor de tegenstander wel lastig maken. Dat zag je ook tegen Hugo Boys waar we echt als team de winst over de streep trokken” blikt Zonneveld vooruit. “Koedijk is een goede ploeg en het gaat lastig worden zondag maar zoals ik al zei als we voor elkaar willen werken en strijd tonen kan er van alles gebeuren.