HEERHUGOWAARD - Met de tweede nederlaag op rij moeten de handbalsters van KSV even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen. Tegen het Amsterdamse U.S. ging de ploeg van coach Sandra Groenveld met 21-28 onderuit. Hierdoor heeft KSV nu een achterstand van vier punten op de koplopers VZV2 en U.S.

Toch was de coach na afloop gematigd tevreden. 'We hebben met name aan het eind van de eerste helft en in de openingsfase van de tweede helft prima gespeeld tegen een goede tegenstander', aldus Groenveld. In die fase bracht de thuisploeg een achterstand van zes punten terug tot één punt en ging men er weer even in geloven tegen de nummer twee in de stand. U.S. heeft echter een paar uitstekende schutters zoals met name Ilse Roemer, maar ook Michelle ter Laak en omdat zij de marge weer wisten te vergroten kwam de winst bij de Amsterdammers terecht.

Slordig
KSV begon zeker niet goed aan de wedstrijd en stond na een ruim kwartier al op zes goals achterstand. Speelster Milou van der Veen erkende dat het juist toen mis ging. 'We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld dit seizoen en we gaan elkaar steeds beter vinden zoals je later in de wedstrijd ook terug zag. Maar in de eerste helft waren wij in balbezit te slordig vanavond.' Toch herpakte de thuisploeg zich redelijk en ging uiteindelijk met een 9-12 achterstand rusten.

Verschil
Na de pauze werd die toon direct voort gezet en kwam KSV zelfs tot op één punt waarbij met name Judith Groot aardig op schot was.. Drie opeenvolgende doelpunten van de Amsterdammers maakten uiteindelijk toch het verschil in het soms zeer fysieke duel en de thuisploeg uiteindelijk zich uiteindelijk moest neerleggen bij de nederlaag. 'Toch heb ik vanavond ook weer een hoop goede dingen gezien en zoals ik net ook tegen die meiden zei moet dat vertrouwen geven voor de derby tegen Tornado volgende week', besloot Groenveld.

De wedstrijd tussen de twee Heerhugowaardse ploegen in de Hoofdklasse wordt volgende week zondag 25 november om 13.35 uur gespeeld in Sporthal Waardergolf.

HANDBAL HK-DS-E

KSV DS1 - U.S. DS1 21-28 (9-12)

Doelpunten KSV: Judith Groot (6), Jonna Lemstra (4), Brittney Goudmijn (3), Jackie Heibloem, Bibi Mol, Kim Oud (ieder 2), Jacqueline Kohne, Jocelyn Noordeloos (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie