HEERHUGOWAARD - KSV heeft zondag in ieder geval even de onderste regionen verlaten na een fraaie 2-1 zege op Hugo Boys. Het werd een derby met twee gezichten waarin de gasten in de eerste helft het betere van het spel hadden, maar KSV veerkracht toonde en met veel strijd de zege over de streep trok.

Voor het Hugo Boys van trainer Jeroen Slaager waren de druiven na afloop zuur, maar de ploeg vergat vooral zelf om in de eerste helft afstand te nemen. Met een uitblinkende Jeffrey de Cocq van Delwijnen die keer op keer zijn aanvallers voor de goal wist te zetten was het opmerkelijk dat de ruststand slechts 1-0 was. De Cocq van delwijnen benutte zelf een strafschop na hands van Karels.

Na de pauze was alles anders want toen haalde het KSV van trainer Tristan Ooms het beste in zichzelf naar boven. Dat kwam met name door het inbrengen van vleugelaanvaller Rick Does die een ware plaag bleek voor de Hugo Boys-defensie. Eveneens via een strafschop, na een overtreding op Rico Bruin, bracht Sander Willemse de stand in evenwicht. KSV voelde dat er meer in zat, schakelde nog maar eens een tandje bij en twintig minuten voor tijd werd het beloond toen Does een voorzet gaf op Guido Snel die fraai en doeltreffend uithaalde: 2-1.

KSV - Hugo Boys 2-1 (0-1)
18. De Cocq van Delwijnen (pen.) 1-0
55. Willemse (pen.) 1-1