HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben ook hun tweede wedstrijd in de Tweede Divisie weten te winnen. Tegen Dalfsen, ooit een grootmacht in het handbal met zes landsitels, knokte de ploeg van Theo Krom zich terug van een achterstand om uiteindelijk met 28-26 te zegevieren.

Een mooie opsteker voor KSV dat in het tweede seizoen in de Tweede Divisie mikt op een plaatsje in de top vijf. Na de nipte zege in Hengelo van een week eerder begon KSV goed en nam zelfs een 5-2 voorsprong. Daarna werd men in balbezit steeds slordiger en hiermaa profiteerde Dalfsen optimaal van, met name danzkij de schotkracht van Lissa van Dam die in de eerste helft acht maal zou scoren. Via 7-7 liep Dalfsen zelfs uit naar zeven punten voorsprong (8-15) al kwam KSV aan het eind van de eerste helft weer iets dichterbij met een 13-16 ruststand tot gevolg.

Na de rust wist KSV die achterstand snel ongedaan te maken en kwam op gelijke hoogte. Toch liep Dalfsen weer drie punten uit via opnieuw Van Dam die met veertien treffers totaal meer dan de helft van de productie van de gasten voor haar rekening nam. Naarmate de wedstrijd vorderde wist KSV dit gevaar echter te beteugelen en kwam men ook aanvallend steeds beter in het spel. Zo werden ook de hoeken weer gevonden alwaar Sam Wagenaar, die voor de rust niet scoorde, maar in de tweede helft vijfmaal, en Judith Groot wel raad wisten met de kansen. Na 24-24 kwam KSV met het nodige karakter voor het eerst in de tweede helft op voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven: 28-26.

Doelpunten KSV: Jacqueline Köhne (5), Sam Wagenaar (5), Shannen Ursem (4), Romy Brink (3), Jackie Heibloem (3), Esmee Botterhuis (2), Judith Groot (2), Romée Balm (1), Jonna Lemstra (1), Bibi Mol (1), Rosalie Rood (1)

Komende zaterdag 14 oktober gaat KSV op bezoek bij U.S. in Amsterdam

Foto's: DP Sportfotografie

Hoofdklasse
In de hoofdklasse wist ook Tornado de tweede zege van het seizoen te behalen door met 15-24 te winnen bij DSOV in Vijfhuizen. Tornado speelt komende zondag in Sporthal Waardergolf de thuiswedstrijd tegen Westfriezen (12.55 uur)