HEERHUGOWAARD - Voor de tweede keer dit seizoen is de Heerhugowaardse derby tussen Tornado en KSV in de hoofdklasse handbal voor dames een prooi geworden voor de ploeg uit 't Kruis. KSV won het duel in een volgepakte sporthal Waardergolf met 15-21.


Nadat de vorige derby nog zonder publiek werd afgewerkt vanwege de coronamaatregelen had het thuis spelende Tornado, beide ploegen hebben de Waardergolf als thuishal, er alles aan gedaan om de traditionele sfeer bij de derby te laten herleven. Daar slaagde men in want het publiek kwam massaal af op de strijd tussen de Heerhugowaardse hoofdklassers.

Blijkbaar zorgden de volle tribunes voor enige spanning want de derby was qua niveau niet groots. Beide teams bleken slordig in balbezit en vele slechte passes waren het gevolg. KSV, vooraf de nummer twee in de stand, nam vanaf het begin een voorsprong tegen nummer negen Tornado, dat het evenwel in de eerste helft nog redelijk kon bijbenen (8-10).

In de tweede helft nam het KSV van coach Theo Krom wel snel afstand en had het Tornado van Fred Stuurman met name moeite met de schotkracht van Rosina Vreeburg (zeven goals) en de sterk spelende Jacqueline Köhne. Pas aan het deed de gehavende thuisploeg, die nog altijd enkele belangrijke speelsters mist, nog wel wat terug, maar toen was de derby reeds gespeeld. Voor KSV was het na de hervatting van de competitie al de zesde zege op rij en pakt men zelfs de koppositie in de hoofdklasse al heeft de grote favoriet ZAP DS2, nog wel een aantal wedstrijden te goed.

Tornado DS1 - KSV DS1 15-21 (8-10)

Tornado: Marloes Bak (4), Britt Rood (4), Demi Rood (2), Dagmar Aafjes (1), Kelly Aalberse (1), Anja Borst (1), Marisa van den Broek (1), Cecil van Etten (1)

KSV: Rosina Vreeburg (7), Judith Groot (3), Shannen Ursem (3), Jacqueline Köhne (3), Nika Reus (3), Remy Loos (1), Bibi Mol (1)


Foto's: DP Sportfotografie