HEERHUGOWAARD - De derby in de kelder van de 4e Klasse C tussen KSV en WMC is door de thuisploeg met simpel gemak gewonnen. De ploeg van trainer/coach Tristan Ooms zat na 45 minuten al op rozen met een 2-0 voorsprong  en een man meer situatie nadat Deveci van WMC op slag van rust zijn tweede gele kaart zag. In de tweede helft werd de voorsprong dan ook verder uitgebreid met een eclatante 5-0 zege voor KSV tot gevolg.

Nadat scheidsrechter Zwanenburg het duel een kwartier later liet beginnen omdat een van de beide doelgebieden te drassig was en moest worden afgedekt met zand, was de derby dus al voor de rust van z'n spanning ontdaan. KSV was in de openingsfase al de betere ploeg met kansen voor Roy van der Roest en Bart Velseboer, maar beide keren lag er een been van een WMC-verdediger in de weg. Beide spelers waren in de 23e minuut ook betrokken bij de openingsgoal toen Velseboer vanaf links voor gaf en Van der Roest de 1-0 kon binnen schieten. Het WMC van trainer Arnold de Block kon daar maar bitter weinig tegenover stellen behoudens twee afstandsschoten die keeper Markerink nauwelijks konden verontrusten. Vlak voor de pauze wist de thuisploeg de score te verdubbelen na een overtreding op aanvoerder Velseboer. Verdediger Jordy van der Ham plaatste de vrije trap met links in de verre hoek achter keeper Joel Gonzales. Het leed voor WMC werd echter nog erger toen kort hierop Faruk Deveci z'n zoveelste overtreding beging en nadat hij al vroeg in de wedstrijd geel had gezien kon hij nog voor het rustsignaal gaan douchen.

Was de wedstrijd hiermee nog niet feitelijk beslist dan was het dat kort na de rust wel. Binnen zeven minuten sloeg KSV namelijk tweemaal toe. Michael Sleurink, die de laatste weken al zijn vorm toonde met een aantal belangrijke doelpunten, stond op de juiste plek om een rebound te benutten en even later zeilde een afstandsschot van aanvoerder Velseboer over keeper Gonzales heen: 4-0. KSV liet hierna de teugels wat vieren, maar het WMC-tiental kon niet de indruk wekken dat er deze middag wat te halen viel op Sportpark De Kruising. Acht minuten voor tijd sloeg KSV dan ook nog eenmal toe toen Koen Blokdijk de bal voor bracht en Diederik Luiken de eindstand op 5-0 kon bepalen.

Met de overwinning maakt KSV een mooi sprongetje op de ranglijst en laat het nu vier ploegen onder zich. Volgende week gaat de ploeg uit 't Kruis op bezoek bij het sterke SVA. WMC deelt nog steeds de laatste plaats met Sint Adelbert al hebben de Heerhugowaarders nog een wedstrijd te goed. Volgende week spelen de beide hekkensluiters uit de 4e Klasse C tegen elkaar op Sportpark De Vork.

WEST I ZONDAG 4e KLASSE C

K.S.V. - W.M.C. 5-0 (2-0)

23. Roy van der Roest 1-0
44. Jordy van der Ham 2-0
48. Michael Sleurink 3-0
52. Bart Velseboer 4-0
82. Diederik Luiken 5-0