REGIO – De Heerhugowaardse zondagteams hadden weinig succes. Afgelopen zondag verloren SVW’27, Hugo Boys en WMC. De ploeg die een punt pakte was KSV.

Spartanen – SVW’27 3-1
Tegen Spartanen speel SVW’27 een prima eerste helft. ‘Het spel golfde op en neer met goede voetballende kansen voor beide teams’, zei Patrick van der Fits na afloop. Twee minuten voor rust was het Christian Schoenmaker die de score opende, maar nog voor rust had de thuisploeg de schade gerepareerd. Een eigen doelpunt van Tim Kramer zorgde voor de gelijkmaker, waarna ook de 2-1 nog voor het rustsignaal viel. ‘Dat was erg zonde.’

In de rust gaf Van der Fits zijn ploeg weer vertrouwen en gaf aan dat de gelijkmaker gemaakt moest worden. ‘Dat doe je niet en dan kan je voetballen tot een ons weegt’, vervolgde de oefenmeester. De 3-1 volgde daarna. ‘We kregen nog een penalty maar Geert Bruin maakte hem niet en toen zag je dat de geest langzaam uit de fles ging. Dit is hartstikke zuur, maar we weten waar het aan ligt.’

Hugo Boys – VVS’46 2-3
In eigen huis trof Hugo Boys met VVS’46 een andere promovendus. ‘We begonnen in de eerste en tweede helft niet scherp’, zei Boy Groen na afloop. Via treffers van Mick Koopman en Stefan Dol keek de Heerhugowaardse ploeg halverwege tegen een 0-2 achterstand aan.

Na rust bracht Patrick Oud de stand op 0-3. ‘We begonnen in de tweede helft pas te voetballen, maar dat kwam te laat’, vervolgde Groen. Via Jeffrey de Cocq van Delwijnen en Bart van der Burg kwam de spanning nog wel terug, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen.

WMC – Woudia 0-5
Ook tegen Woudia is WMC er niet in geslaagd om van de hatelijke nul af te komen. ‘ Tot de zestigste minuut konden we stand houden. Zij scoren uit een corner bal en dan lopen we weer er achteraan. Voor de 0-1 kregen wij de beste kansen en hadden we eigenlijk 1-0 voor moeten staan. We kregen twee dotten van een kansen in de eerste helft, maar er werd niet geschoten’, aldus Rajesh Biseshar. De bezoekers konden hierna uitlopen naar een 0-5 eindzege.

KSV – HSV Sport 1889 2-2
KSV speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen HSV Sport 1889. ‘De wedstrijd ging heen en weer, maar na hun 0-1 kregen wij meer en grotere kansen’, zei Danny Konijn. ‘Daarvan hadden we er een paar moeten maken.’

Uiteindelijk was het Bart Velseboer die na een goed lopende aanval oog in oog met de doelman van HSV Sport beheert binnen schoot. Na een overtreding op Konijn krulde Velseboer de bal fraai in de korte kruising. Nadat Jorrin Biersteker zijn tweede geel kreeg benutte de bezoekers de toegekende penalty. Ook coach Tristan Ooms ontving nog een rode kaart.