'T KRUIS - De topper in de vijfde klasse tussen KSV en sv DIO uit Haarlem is zondagmiddag onbeslist gebleven. Door de doelpuntloze remise gaat KSV als ongeslagen koploper de winterstop in.


Met zes overwinningen en vier gelijke spelen is de Kruizer vereniging zodoende winterkampioen in een klasse waarin het razend spannend is. Tussen de nummers één en zes in de stand zitten immers maar drie verliespunten verschil. Zo spannend als in de stand was het zondag op de velden ook want in dit inhaalweekend konden liefst drie ploegen de koppositie pakken.

KSV en DIO gaven elkaar in ieder geval weinig toe. Bij afwezigheid door vakantie van hoofdtrainer Rowan Top nam Willem-Jan Kroon de honneurs waar en die zag dat KSV wel kansen kreeg, maar keeper Bayik zich bij DIO ontpopte tot uitblinker. Aan de andere kant keepte ook Dante van Eden een uitstekende partij al werd die wel gepasseerd door El Halouat. Tot ieders verbazing schoot de aanvaller de bal voor een leeg doel echter in het zijnet waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan (0-0). Aangezien ook concurrent OSC gelijk speelde was de remise voor KSV voldoende om zich tot winterkampioen te kronen.

In de stand heeft KSV een punt voorsprong op OSC en DIO, maar ademen ook Oosthuizen, FC Amsterdam en SSV in de nek van de koploper. KSV hervat de competiie op 21 januari met de derby bij SSV in Stompetoren.

Foto: Frank Brussel