HEERHUGOWAARD – Komende zondag staat er in de vierde klasse B een boeiend duel op het programma. In Heerhugowaard treffen stadsgenoten KSV en WMC elkaar in een onderling duel.

Afgelopen dinsdagavond werkte KSV in een ontspannen sfeer toe naar de wedstrijd tegen WMC. Twee teams uit één stad wekt de indruk dat het een derby is, toch deelt KSV die mening niet. “– Ik denk niet dat WMC bij de jongens gezien wordt als een derby” vertelt coach Tristan Ooms. “Het is een wedstrijd als geen ander. WMC is meer een ploeg die jongens van buitenaf haalt, geen echte Heerhugowaardse ploeg is” vult de oefenmeester aan. “De jongens praten er ook niet echt over”.

Ook WMC coach Arnold de Block ziet het duel niet zozeer als derby, maar geeft aan dat het duel wel wat extra’s heeft, “Het is één van de 22 duels, maar met een speciaal tintje. Spelers kennen elkaar, trainers die bij beiden clubs gewerkt hebben” legt de coach uit. “iedereen kent iedereen dus veel verrassingen zullen er niet zijn. Daarnaast is er altijd veel strijd en passie”.

Echte dorpsclub
Komend weekend zullen beiden ploegen met een ander gevoel de wedstrijd ingaan. WMC verloor afgelopen weekend met 1-5 van SV Koedijk, wat gezien de start van het seizoen en de kwaliteit van de ploeg toch wel een verrassing was. KSV boekte juist de eerste overwinning, op bezoek bij Nieuwe Niedorp, “Lekker gevoel dat we ook kunnen winnen” blikt Ooms terug op het duel terwijl hij zijn spelers op de training aanstuurt. De coach beschikt over een ploeg waar de sfeer erg goed is, “KSV is een echte dorpsclub”

Kijkend naar de kwaliteiten van de tegenstander is Ooms eerlijk, “WMC is kwalitatief beter als ons, zeker individueel. Ze hebben goede spelers. Misschien zijn wij als team hechter en daardoor moeten we misschien de punten gaan pakken”.

Vullen elkaar aan
Bij WMC staat coach Arnold de Block voor het tweede seizoen op rij aan het roer. Met vier punten uit de eerste negen duels kende zijn ploeg sportief gezien geen fijne start. Hoe anders is dat dit seizoen, de ploeg won de eerste twee competitiewedstrijden. “Vorig jaar was het wennen om hoofdtrainer te zijn van een herenselectie elftal, ik moet eerlijk zeggen dat er best veel dingen nieuw waren of anders gingen zoals ik gewend was” blikt de coach terug. “WMC moet de tijd nemen om van degradatie kandidaat naar een stabiele ploeg, en uiteindelijk titelkandidaat te gaan” aldus de Block die merkt dat het dit seizoen beter loopt, “De meeste wegen zijn nu bekend terrein voor mij en mijn staf, en we vullen elkaar steeds verder aan in zowel de spelersgroep als in de staf.

Komende zondag zal het dus gaan tussen twee ploegen met een andere doelstelling. Waar WMC dus een stabiele vierdeklasser wil worden, en uiteindelijk meedoen om de titel, richt KSV zich vooralsnog op directe handhaving. “Vorig seizoen geknokt tegen degradatie. In mijn ogen zitten we dit seizoen in een iets makkelijkere poule met mindere ploegen. Wij moeten een aantal ploegen onder ons houden, en daarbij denk ik aan Apollo’68, VZV en Nieuwe Niedorp” vertelt KSV coach Ooms. “Direct handhaven is wel het lekkerste” Illusies richting de middenmoot zijn volgens de coach ook niet reëel. “En als er uiteindelijk nood aan de man is, dan roepen we Mats Velseboer weer op, als hij wil tenminste” besluit een lachende Tristan Ooms.

WMC coach Arnold de Block verwacht het nodige van KSV – WMC, “Ik verwacht heel veel strijd veel duels, waarbij er wordt gevochten voor elke meter. Vorig jaar gingen we met 5-0 kansloos ten onder. Het zal een spannende pot worden waarbij beide ploegen niet zullen willen opgeven en er alles aan zullen doen om te winnen” besluit de coach.