HEERHUGOWAARD – Net zoals eerder dit seizoen heeft KSV de derby tegen HV Tornado weten te winnen. Ditmaal gebeurde dat wel met een kleiner verschil, 20-18.

,,Wij hebben de hele wedstrijd voor gestaan en hebben de wedstrijd niet uit handen gegeven” zei Rosina Vreeburg na afloop. Er werd door ons rustig en slim gespeeld, dat was onze kracht. Fijn om deze wedstrijd te winnen. Het was van beide kanten geen goede pot, maar ook mindere wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Zeker een derby” En die winst kwam er dus. ,,We hebben dit keer als team goed samengewerkt, een echte teamprestatie” vervolgt de speelster van KSV.

Bij de stadsgenoot was minder reden tot enthousiasme. ,,We begonnen niet sterk. Na een 4-1 achterstand stond het verdedigend beter alleen aanvallend wilde het nog niet helemaal lukken” zag speelster Anja Borst. ,,Na de rust was het weer even zoeken maar daarna kwamen we goed terug. Verdedigend bleven we met elkaar vechtend. Helaas kwam onze eindsprint te laat. Het publiek bleef achter ons staan in een goed gevulde sporthal”.

Door de overwinning komt KSV, de huidige nummer zes, op achttien punten. HV Tornado is met dertien punten terug te vinden op de negende positie.