'T KRUIS - In de razend spannende 5e Klasse B heeft KSV de topper tegen medekoploper Oosthuizen met het kleinst mogelike verschil weten te winnen. Dankzij een fraaie goal van aanvoerder Jasper Bakker zegevierde de ploeg van trainer Rowan Top met 1-0 en is daardoor weer alleen koploper.


De kraker in de vijfde klasse bracht het nodige publiek naar Sportpark De Kruising en die konden genieten van een boeiend schouwspel. Al in de eerste tien minuten leverde de topper een drietal grote kansen op. Namens de gasten dook Michael van den Bergh in de eerste minuut op voor keeper Bram Hoekstra, die echter goed wist te keren. Daarna kwam aan de andere kant spits Dion Bestevaar tweemaal in een één op één situatie terecht, maar kreeg de bal in beide gevallen niet langs keeper Douwe de Wal. Kort hierna kwam dezelfde Bestevaar net een teen tekort om voor een leeg doel in te tikken. De verdiende voorsprong kwam er alsnog toen de sterk spelende aanvoerder Jasper Bakker besloot om van buiten de zestien uit te halen en dit schot verdween fraai in de bovenhoek.

Na de rust voerde Oosthuizen de druk op en kreeg het ook kansen. Niels Boor kopte over en Damian Beers kwam de zeker keepende Hoekstra tegen. In de omschakeling werd ook KSV nog een aantal malen gevaarlijk. De Kruizer vereniging bleef, wederom met dank aan Hoekstra, uiteindelijk ook tijdens het slotoffensief van Oosthuizen overeind en trok zodoende de zege over de streep.

In de stand heeft KSV met nog vier wedstrijden te gaan nu drie punten voorsprong op Oosthuizen en DIO. Laatstgenoemde ploeg is komende zondag in Haarlem de volgende tegenstander waarmee er opnieuw een topper wacht voor de equipe van trainer Top.

Foto's: DP Sportfotografie