AMSTERDAM - De spanning in de 5e klasse A van het zondagvoetbal neemt per week alleen maar toe. KSV wist de vorige week heroverde koppositie in ieder geval vast te houden met een nipte zege bij concurrent FC Amsterdam: 0-1.


Het is echter de vraag of KSV over een week nog de koploper is, want liefst zes ploegen zijn in de race voor de titel in deze spannende klasse. Zo heeft DIO, op dit moment de nummer vijf, nog twee inhaalwedstrijden tegoed (komende woensdag en op 2e paasdag) en kan bij dubbele winst over KSV gaan. Ook Oosthuizen komt in het paasweekend in actie en kan op gelijke hoogte komen met KSV. Daarnaast doen ook SSV, OSC en FC Amsterdam nog mee in de razend spannende titelrace.

Een week na de ruime zege op de toenmalige koploper OSC (5-1) deed KSV bij het roemruchte FC Amsterdam in ieder geval wat het moest doen. De ploeg van trainer Rowan Top won met het kleinst mogelijke verschil bij FC Amsterdam, dat het duel overigens met negen man eindigde na twee rode kaarten. Jasper Bakker zorgde in de hoofdstad voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Als koploper kan KSV de komende paasdagen afwachten wat de concurrentie doet. Zelf komt het op zondag 7 april weer in actie als het Haarlemse Geel Wit '20 naar De Kruising komt.