HAARLEM - KSV is hard op weg naar de titel in de 5e Klasse B. Voor de tweede week op rij werd een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap verslagen. Nadat vorige week Oosthuizen er aan moest geloven (1-0), wist de ploeg van trainer/coach Rowan Top ook de uitwedstrijd bij SV DIO in Haarlem in winst om te zetten (0-2).


KSV is al sinds 4 februari ongeslagen. Met de zege van vandaag erbij won de Kruizer formatie sindsdien liefst achtmaal en speelde het slechts eenmaal gelijk. Wat de zege in Haarlem extra glans gaf is dat den ummer twee Oosthuizen twee punten liet liggen tegen het laag geklasseerde Nautilus (2-2). Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van KSV op Oosthuizen nu vijf punten en daarachter volgt DIO op zes punten.

De wedstrijd in Haarlem werd pas laat beslist, maar daar was de vreugde bij KSV niet minder om nadat Tygo Brandjes en Jasper Bakker voor de doelpunten hadden gezorgd: 0-2.

KSV speelt dus nog drie wedstrijden waarvan de eerste op 12 mei tegen WBSV op De Kruising. Men kan zelfs dan al kampioen worden bij winst, maar is dan wel afhankelijk van de resultaten van Oosthuizen en DIO. Mocht dit niet lukken dan volgen er nog twee kansen met de derby's tegen Apollo '68 (uit) en SSV (thuis) op het programma.