WERVERSHOOF – De handbalsters van KSV zijn bezig aan een sterk seizoen. Afgelopen zaterdag boekte het op bezoek bij het tweede team van VVW opnieuw een overwinning, 23-33.

KSV opende dit seizoen met een nederlaag bij SV Zeeburg, de huidige koploper. Daarna volgde twee overwinningen. Afgelopen zaterdag kwam daar de derde zege bij. Tegen VVW trad het met een krappe selectie aan. ‘We wisten dat we aan de bak moesten. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. Wel stonden we elke keer een paar punten voor waardoor we met 10-13 de rust in gingen’, zei Jonna Lemstra.

De Heerhugowaarders begonnen na rust wat minder sterk, maar daar konden de handbalsters al snel weer verandering in brengen. ‘We stonden uiteindelijk nog een punt achter. Maar we hebben als team gevochten voor elk punt in de tweede helft’, vervolgde Lemstra. ‘En met een goed keepende Brenda de Boer en een sterk spelende Judith Groot kwamen we uiteindelijk tot een 23-33 eindstand.’

Na vier wedstrijden bezet KSV de derde positie, twee punten achter koploper Zeeburg.