HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse handbal voor dames staat er op het moment geen maat op KSV dat afgelopen zaterdag al de zevende zege op rij boekte. De ploeg van coach Theo Krom was met ruim verschil te sterk voor hekkensluiter Vrone.


In sporhal Waardergolf bleken de KSV-dames duidelijk een maatje te groot voor de gasten uit Sint pancras. Men bouwde al snel een comfortabele voorsprong op die naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar groter werd. uiteindelijk won de Kruizer formatie met 31-17 waardoor het de koppositie in de hoofdklasse behoudt al staat ZAP DS2 er nog altijd beter voor.

Tornado won eerder in de week ook van Vrone (26-19) en revancheerde zich daarmee voor een eerdere nederlaag tegen de Pancrassers. Zondag bleek de ploeg van Fred Stuurman niet opgewassen tegen het sterke ZAP DS2 en ging kansloos onderuit (29-9). ZAP heeft een punt achterstand op KSV, maar heeft nog wel drie wedstrijden te goed.

Volgende week dinsdag 29 maart treffen KSV en ZAP elkaar in sporthal Heerhugowaard Zuid. Tornado dat door de nederlaag nog altijd negende staat gaat komende zondag op bezoek bij De Valken.