HEERHUGOWAARD – Met de C1 en A1 voor zich wilde het eerste team van KSV de avond op een mooie manier afsluiten, met winst. In die opdracht slaagde het tegen het tweede team van Aalsmeer. Daardoor blijven de Heerhugowaardse handbalsters foutloos, 26-23.

Het was een KSV avond in de Waardergolf. ‘Elke thuiswedstrijd spelen voor ons de C1 en A1 die beide topklasse spelen. Voor ons waren er al drie punten gepakt en wij wilde daar zeker vijf punten van maken’, legt Jonna Lemstra uit.

In een goedgevulde sporthal, wat de sfeer verhoogde, begon KSV de wedstrijd met snelheid en druk, alleen verdedigend was het toch een paar keer te laat waardoor Aalsmeer een aantal penalty kreeg. ‘Over de eerste helft waren we redelijk tevreden, maar we wisten dat we verdedigend een tandje bij moesten’, aldus Lemstra. Halverwege ging KSV met 13-11 aan de leiding. ‘We hebben bijna elke wedstrijd aan het begin van de tweede helft een dip en we wilden dat dit keer voorkomen.’

Die dip kwam toch waardoor Aalsmeer de leiding nam. Lemstra: ‘Gelukkig konden we weer over de dip heen komen. Wel speelden we de tweede helft wat slordiger.’ Desondanks wist het de punten te pakken, 26-23.