HEERHUGOWAARD – In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen pakte KV Apollo een punt. Tegen nummer twee Synergo was het 19-19 gelijkspel een knappe prestatie voor de Heerhugowaardse korfbalploeg.

Het begin was voor Synergo dat op een 3-7 voorsprong kwam. ‘Hierna voerde wij de druk op en kwamen hun moeilijker tot scoren’, zei Koen Montijn. KV Apollo kwam op gelijke hoogte waarna de Heerhugowaarders nog voor rust zelfs met 12-10 aan de leiding gingen. ‘Na rust was het een gelijkopgaande strijd waarin beide ploegen moeilijk tot scoren kwamen.’

Een paar minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer achter, maar daarna trok het de stand gelijk. ‘In de laatste minuut mistte ik een strafworp om de winst veilig te stellen.’ vervolgde Montijn. Zo eindigde het treffen in 19-19.