HEERHUGOWAARD – Komende zondag hervat KV Apollo de veldcompetitie. De Heerhugowaardse ploeg beleefde een teleurstellende zaalseizoen, maar dat heeft het inmiddels achter zich gelaten. Met vertrouwen is er klaar voor.

In de week voor het laatste competitieduel in de zaal werden de trainingen geschrapt en na het duel ging de focus op het veldseizoen. ‘Ja, ik denk dat rust wel nodig was. We keken al het hele zaalseizoen tegen degradatie aan. We zijn er best goed mee omgegaan, positief gebleven’, vertelt Anouk Grifhorst.

Apollo bleef positief als team. Samen met coach Arno van der Vliet, die richting het einde van het zaalseizoen een contractverlenging overeenkwam met de club. ‘Arno is positief en valt goed in de groep. Ook al verloren we hielden we een goede sfeer in de groep. De trainer heeft daar zeker invloed op gehad’, vervolgt Grifhorst. ‘Het klikt. Wij hebben vertrouwen in Arno en hij in ons.’

Belangrijk
De eerste wedstrijden zijn direct de belangrijkste voor KV Apollo. ‘Want we willen allemaal in deze klasse blijven.’ Met OKO/BIES en EKC Nääs treft de Heerhugowaardse ploeg een directe concurrent en de hekkensluiter. ‘Als je die al niet kan winnen, hoe ga je dan van de bovenste winnen. Ook voor ons vertrouwen is het belangrijk’, kent Grifhorst de belangen.

Dynamisch
Richting het tweede deel van het veldseizoen heeft Apollo vertrouwen. Ook in haar eigen kunnen. ‘We spelen dynamisch met veel beweging. Op het veld gaat het iets langzamer, dus onze kracht is dat we met zijn allen lopen en dynamisch blijven.’ Bang voor degradatie is Grifhorst dan ook zeker niet. ‘Nee, dat gaat goed komen. Ik weet het zeker.’