APELDOORN – Na acht nederlagen op rij pakte KV Apollo afgelopen zondagmiddag de eerste punten van het seizoen. Op bezoek bij KV Apeldoorn wisten de Heerhugowaarders te zegevieren, 23-26.

‘Onze eerste punten zijn binnen’, aldus een opgetogen Anouk Grifhorst. ‘We speelden echt met vertrouwen.’ In de eerste helft vielen er aan beide kanten veel strafworpen. In de hele wedstrijd ging het gelijk op en was er veel fysiek spel.

Invaller Ruben Kuipers was in de tweede helft met drie doelpunten erg belangrijk. ‘Pas in de laatste tien minuten sloegen wij het gat, 19-22’, vervolgde Grifhorst. ‘Hierna speelden we de wedstrijd uit, waarbij ook Dominique van Helvoirt nog wat minuten heeft gespeeld en een doelpunt scoorde.’

Met een 23-26 zege op zak kon KV Apollo met een goed gevoel huiswaarts.

Scores KV Apollo: Kai-Fung Siu (9), Mirella Berkhout (4), Ruben Kuiper (3), Anouk Grifhorst (3), Mark Lueks (2), Koen Montijn (2), Sven Zijp (2) en Dominique van Helvoirt.