OPENDE – KV Apollo is het tweede deel van het veldseizoen begonnen met een overwinning. In Opende versloeg de Heerhugowaardse ploeg OKO, 18-22.

‘We stelden ons op naar hun en dit pakte goed uit. Zowel OKO als wij gingen goed van start met de eerste paar minuten veel doelpunten. Het ging gelijk op’, zag Anouk Grifhorst. Dat kwam ook tot uiting in de 2-2 tussenstand. ‘We begonnen steeds beter te verdedigen en aanvallen.’ Met een voorsprong van vier punten had KV Apollo het prima voor elkaar. Twee minuten voor rust kwam OKO terug tot twee punten verschil, 10-12.

‘In de tweede helft hadden we al het vertrouwen en hebben we geen moment achter gestaan. We wilden perse met drie punten verschil winnen voor het onderlinge resultaat’, vervolgde Grifhorst. Het doelsaldo kan aan het einde van de rit immers cruciaal zijn. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk wonnen de Heerhugowaarders met vier punten verschil, 18-22.