HEERHUGOWAARD – Het zaalseizoen zit er op voor het reeds degradeerde KV Apollo. De Heerhugowaarders speelden in eigen huis een belangeloze wedstrijd tegen KIOS. In een aantrekkelijk duel ging de winst naar de gasten, 20-26.

Aangezien de degradatie naar de tweede klasse al een feit was stond er voor KV Apollo in de laatste competitiewedstrijd niets meer op het spel. ‘Dus we konden vrijuit spelen en het werd uiteindelijk echt een leuke pot’, aldus Anouk Grifhorst. ‘Het ging gelijk vanaf de eerste minuut gelijk op. Ondanks dat wij onderaan staan en zij op de tweede plek staan waren we aan elkaar gewaagd.’ In de tweede helft begon KIOS te scoren en maakten zij het gat van vier. Vlak daarna kon Apollo het wel weer gelijk maken, 15-15. De gasten liepen vervolgens uit naar en 20-26 eindzege.

‘Zoals elke wedstrijd beginnen we goed, maar we konden dit gewoon niet doortrekken en de wedstrijd te winnen. Dit moet echt beter in het veldseizoen’, weet Grifhorst. Op zondag 21 april begint de tweede seizoenshelft van het veldseizoen, op bezoek bij directe concurrent OKO/BIES. ‘We staan daar nu vijfde. De eerste twee wedstrijden zijn echt belangrijk om die plek te behouden.’