HEERHUGOWAARD – KV Apollo kan over twee weken ontspannen de laatste speelronde in. Afgelopen zaterdag verzekerde de korfbalploeg zich, tegen KV Apeldoorn, van handhaving. Zo viel er genoeg te juichen tijdens en na het laatste thuisduel van het seizoen,

Iedereen bij KV Apollo was er van doordrongen dat er gewonnen moest worden om zich zo geen zorgen om degradatie meer te maken. Al snel liet de ploeg uit Heerhugowaard dat ook in de wedstrijd zien. Na een sterk begin nam het een 5-0 voorsprong. Waar de thuisploeg er nog zes bijmaakten deed KV Apeldoorn viermaal iets terug. ‘De eerste helft was duidelijk voor ons’, aldus Anouk Grifhorst.

Riant
Ondanks dat het na rust minder liep bij Apollo bleef de ploeg een riante voorsprong houden. Dichterbij dan vijf punten kwamen de gasten niet. ‘Daardoor namen wij onze tijd en speelden het met lange aanvallen uit. We hebben geen moment achter gestaan in de wedstrijd en hielden daardoor ook het vertrouwen.’ Dat vertrouwen betaalde zich uit in de vorm van lijfsbehoud.

Scores KV Apollo: Ciska Lauffer (4), Kai-Fung Siu (4), Koen Montijn (4), Mirella Berkhout (3) en Sven Zijp.