RUINERWOLD – Er stond niets meer op het spel voor KV Apollo. De ploeg was immers al zeker van handhaving. Toch boekte de Heerhugowaardse korfbalvereniging een overwinning. De ploeg sloot het zaalseizoen zo op een mooie manier af, 28-32.

Dat er in de laatste speelronde niets meer op het spel stond was ook terug te zien in de wedstrijd. ,,Het was een ontspannen duel waarbij er voor beide ploegen niks meer op het spel stond. Alleen de winst van vandaag” zei Koen Montijn na afloop. Die overwinning kwam er ook. ,,Kios startte scherp maar wij konden het gat van drie punten snel dichten. Daarna was het verschil tot de rust steeds twee punten in het voordeel van Kios”. Halverwege ging de thuisploeg met 15-13 aan de leiding.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. Tot een kwartier voor tijd. ,,Wij maakte gelijk en gingen er daarna over heen” aldus Montijn. In vijf minuten tijd bracht Apollo het verschil naar zes punten in hun voordeel. ,,Daarna hebben we de wedstrijd uitgespeeld”. De Heerhugowaarders wonnen uiteindelijk met 28-32. ,,Een terechte winst en een mooie afsluiter van het zaalseizoen”.

Door de overwinning sluit KV Apollo het zaalseizoen met dertien punten af als nummer vier.