HEERHUGOWAARD – KV Apollo heeft in eigen huis een belangrijke overwinning behaald. Tegen nummer vijf Refleks wisten de Heerhugowaarders de punten te pakken en zo de laatste plaats te verlaten, 19-16.

Het treffen tussen KV Apollo en Refleks ging gelijk op, maar de ploeg uit Rijswijk bleef veel druk geven op de bal en de een op een duels. “Ondanks de hoge druk bleven wij scoren en de tegenstander maakte de opgelegde kansen niet af. Van 1-0 naar 4-3 en werd het uiteindelijk 9-11 met rust”, zei Koen Montijn. “Vanaf het begin van de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid.”

Refleks raakte door het hoge druk zetten redelijk vermoeid waardoor KV Apollo meer ruimte en tijd kreeg om hun eigen spel te spelen. “We bleven voor elke bal vechten en de supporters bleven ons aanmoedigen”, aldus Montijn. Via 12-12 werd de score door goed spel en goede keuzes uitgebreid naar een 18-13 voorsprong. “Met nog vijf minuten te gaan speelde de Heerhugowaarders de wedstrijd uit en kwam Refleks nog een beetje terug waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 19-16 overwinning voor Apollo.