KAMPEN – Op bezoek bij koploper DOS Kampen heeft het KV Apollo geen punten kunnen behalen. De Heerhugowaardse ploeg stond in de rust al op een ruime achterstand. Na rust liep het verschil verder op, 35-16.

Afgelopen zaterdagavond mocht Apollo zich opmaken voor een moeilijk duel tegen DOS uit Kampen. De tegenstander die vorig seizoen degradeerde uit de overgangsklasse stond dit zaalseizoen ongeslagen bovenaan, en weet dat te doen met ruime overwinningen. De koploper bleek goed op elkaar ingespeeld en de spelers en speelsters wisten elkaar blindelings te vinden. De Heerhugowaardse ploeg had in de eerste helft al geen antwoord op het scorend vermogen van de thuisploeg, waardoor het scoringspercentage van DOS lag hoog en liep op alle fronten voor op Apollo. Het resulteerde in een ruststand van 19-7.

In het tweede bedrijf kon DOS verder uitlopen, waardoor het Apollo op een ruime nederlaag trakteerde, 35-16. “Dit was veruit de beste ploeg in de afdeling. We moeten het ons niet veel aantrekken en nu focussen op de wedstrijden die gaan komen. Die zijn belangrijk en moeten gewonnen worden” zei coach Wim Schaap na afloop. Het eerstvolgende duel voor de Heerhugowaardse korfballers is 10 december, als de ploeg in eigen huis aantreed tegen Wêz Handich. Het duel start om 17.45 uur.