HEERHUGOWAARD – KV Apollo is zeker van handhaving in de eerste klasse. De ploeg versloeg het Hoornse ADOS en is daardoor verzekerd van een langer verblijf op dit niveau, 21-15.

,,Ik sta hier met een goed gevoel. Dat hadden we de laatste weken al. In ieder geval qua spel, vandaag was dat niet zo” zei Wim Schaap na afloop, We waren heel matig en statisch ten opzichte van de voorgaande drie wedstrijden”. De coach kon tevreden zijn over de uitslag, maar het spel kon beter. Toch kon Schaap de glimlach niet onderdrukken. Handhaving is immers bereikt.

Halverwege was de voorsprong voor KV Apollo mager. Met 10-8 kon er nog van alles gebeuren in de goedgevulde sporthal ‘Deimos’. ,,Tegen deze ploeg moet je in principe met een ruime zege weg kunnen lopen. Dat gebeurde niet. Zij bleven heel dichtbij en dan maak je het jezelf gewoon heel moeilijk” vervolgt de coach.

In de laatste tien minuten wisten de Heerhugowaarders zich toch naar een comfortabele voorsprong te spelen en zo de winst binnen te slepen, 21-15. ,,Ik had liever gezien dat we dat al vanaf het begin deden en er dan een leuke middag van hadden gemaakt met een volle sporthal”.

Ondanks dat er op het spel het een en ander viel aan te merken, waren er bij Apollo louter vrolijke gezichten. De ploeg had gewonnen en zich zo veilig gespeeld. Daarnaast werd speelster Mirella Berkhout in het zonnetje gezet. Zij vertrekt komende maandag met haar moeder Ligia Berkhout naar Brazilië voor de interlands van het Braziliaanse nationale team.