HEERHUGOWAARD – Twee weken geleden arriveerden twee korfballers uit Argentinië in Heerhugowaard. Het tweetal traint mee bij korfbalvereniging KV Apollo.

Manuel Hernandez en Camila Stucchi, twee Argentijnen die in hun thuisland al zo’n vijf jaar korfballen. Vanwege de slechte tijd qua economie verblijven de twee tot en met 20 januari in Nederland, waar zij verblijven in een gastgezin. Om hun sport te blijven beoefenen zullen zij meetrainen met KV Apollo, echter spelen zij geen wedstrijden.

La Plata
De 27-jarige Manuel Hernandez en de 24-jarige Camila Stucchi spelen in Argentinië samen bij LA PLATA Korfball Club. ‘Manuel en Camila zijn in november naar Nederland met hun team voor een toernooi gekomen. Omdat ze drie maanden kunnen blijven hebben ze naar een club gezocht om mee te trainen en beter te kunnen korfballen’, vertelt Ligia Berkhout. ‘Gelukkig konden ze terecht bij KV Apollo en ze verblijven bij onze Joop Smit.’

Barbosa
Rond half januari komt er nog een buitenlandse korfballer naar Heerhugowaard. De Braziliaanse korfballer Lucas Barros Barbosa zal bij KV Apollo gaan trainen en spelen bij. Barbosa zal tot en met het einde van het zaalseizoen blijven.