HEERHUGOWAARD – Degradatie komt voor KV Apollo met de week dichterbij. Afgelopen zondag had het goede zaken kunnen doen, maar het tegenovergestelde gebeurde. In eigen huis verloor de ploeg van directe concurrent Wêz Handich, 16-19.

Na een gelijkwaardige eerste helft keek KV Apollo halverwege tegen een 8-9 achterstand aan. ‘Na de rust waren we niet scherp en stonden we al snel drie punten achter. Na de time-out van onze kant waren we wel weer wat scherper en ging het weer de hele tweede helft gelijk op’, aldus Anouk Grifhorst. ‘In de laatste minuten speelden wij niet goed, pakten niet de juiste kansen en leken we niet scherp genoeg.’ Wêz Handich was wel scherp en scoorde er nog drie.

Grifhorst: ‘We hadden deze week goed getraind en hadden er echt vertrouwen in. Dit hadden wij moeten winnen. Het degraderen komt nu wel erg dichtbij.’