HAARLEM – KV Apollo kan terugkijken op een geslaagde week. De Heerhugowaardse korfbalvereniging deed mee aan de Haarlemse Korfbal Week. Met succes, want afgelopen zaterdag wist het de beker in de wacht te slepen.

De Haarlemse Korfbal Week begon voor KV Apollo woensdagavond met twee wedstrijden tegen het Haarlemse Rapid en KIOS (uit Nieuw Vennep).

Tegen Rapid speelde KV Apollo met 11-11 gelijk gespeeld. Tegen KIOS was het voornamelijk in de tweede helft slecht en werd er met 14-21 verloren. Vrijdagavond stond de derde poulewedstrijd op het programma. Tegen het Purmerendse BEP werd er nipt verloren, 22-20. De Heerhugowaarders eindigden hierdoor op de vierde plaats. Doordat alle vier de ploegen die uitkwamen in de Eerste Klasse kwam Apollo in de kruisfinales in actie.

Meer succes
In die kruisfinales had KV Apollo meer succes. De ploeg nam het op tegen BEP, dat in de poule als eerste eindigde. Er werd met 17-18 gewonnen waardoor de finale werd bereikt. Hierin was KIOS de tegenstander.

Na 3 uur wachten en een aantal pizza's in de maag maakten de Heerhugowaarders zich klaar voor de finale. Het spannende duel ging gelijk op. De heren van KIOS waren erg zuiver, maar omdat Apollo mee bleef scoren was het een goede krachtmeting. In de laatste vijftien minuten liep Apollo uit en won het de finale onverwachts met 25-30.

De winst betekende een succesvol einde van de Haarlemse Korfbal Week. KV Apollo speelt komende zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen. In Dronten neemt de ploeg het op tegen ASVD.