RUINERWOLD – KV Apollo heeft op bezoek bij kampioen KIOS zeer goede zaken gedaan in de strijd om directe handhaving. De Heerhugowaarders, die voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen bleven, deden dat met een grote uitslag, 20-27.

‘Het was een warm duel waarin we flitsend begonnen met een 0-2 voorspron. Dit werd snel terug gebracht door KIOS naar een 4-2 voorsprong voor hen’, zei Koen Montijn na afloop. ‘Hierna bleef het gat van twee punten staan tot aan de rust (9-7).’

In de rust werd Mirella Berkhout binnen de lijnen gebracht en haar eerste schot was meteen raak. Dit was tevens het startschot voor een goede tweede helft van Apollo. De achterstand van twee punten werd omgebogen tot een 9-13 voorsprong. ‘In het verdere verloop van de tweede helft liepen wij steeds verder uit wat de eindstand op 20-27 bracht.’, vervolgde Montijn.

Door de overwinning kan KV Apollo handhaving volgend weekend veilig stellen. Als het in eigen huis weet te winnen van Wez Handich dan is lijfsbehoud een feit.