ALKMAAR - Ook na vijf dagen Victorie Open is het toernooi nog steeds op schema al liep het programma woensdag aardig uit. Bij de eerste wedstrijden in de middag was er al de nodige spanning met enkele zinderende driesetters. Hierdoor liep het programma dermate uit dat de laatste spelers pas ruim na middernacht van de baan afstapten.


Niet al te warm, maar wel met een stralend zonnetje was het heerlijk weer om te spelen en spelers en publiek genoten dan ook zichtbaar van deel vijf van het negendaagse evenement op het deze week weer prachtig aangeklede tennispark van LTC De Zes Wielen. Nadat rond 16.00 uur de eerste ballen over en weer werden geslagen bleek al snel dat het wel eens een lange avond kon worden. Meerdere partijen mondden uit in driesetters en duurden langer dan twee uur. Onder het genot van een drankje en de heerlijke steak van Robin en Dick werd het zodoende weer een geslaagde "break van de week" op het Victorie Open"

Vroeg in de avond trok de wedstrijd in het GD3 tussen René Nannes en Lianne Bruin tegen Roy Kruijer en Nienke Bommer het meeste publiek. Zij werden niet teleurgesteld want de beide koppels maakten er een zinderend duel van waarin Kruijer/Bommer uiteindelijk de sterkste bleken (7-5, 3-6, 6-4). Vlak daarvoor had op dezelfde baan Mischa Wijnker in de HE4 het onderspit moeten delven tegen Janique Ziedses des Plantes (4-6, 6-4, 6-1)

Spannend was het ook in de HD4 bij de partij tussen Yannick Klaver en Taco Zandbelt die na twee uur en een kwartier wisten te zegevieren over Coen Akkerman en Johan van der Sluijs (6-1, 3-6, 7-5). In dezelfde categorie rekenden Tijmen Grondhout en Pepijn Roos af met Louis Asalobi en Djulyan van der Mee (6-3, 6-4). In de DD4 hadden Carly Sieval en Lous Oudejans niet al teveel moeite met Bo Kager en Francis Folkers (6-0, 6-4). Het winnende duo speelt vrijdag tegen Jamiila Ladoex de Fretes en Marloes Gerbrands-Thesingh om de toernooiwinst.

Maar eerst volgt natuurlijk nog de donderdag en ook dat lijkt een prachtige dag te worden zowel qua weersomtandigheden als spanning op de baan met onder meer een kwartfinale in de HD3 tussen Pascal Kabalt/Robert van der Velde tegen Remco Reinhard/Coen Akkerman alsmede in het GD3 waar Chris de Waard en Marloes Dijkmans het gaan opnemen tegen Roy Kruijer en Nienke Bommer. Ook in het HE4 en GD4 staan er spannende kwartfinales op het schema. Totaal staan er 27 wedstrijden op het programma en met een heerlijke daghap (Mexicaanse wrap) lijken alle ingrediënten voor opnieuw een geslaagde toernooidag aanwezig.

Kijk voor alle uitslagen en het programma van vandaag op Toernooi.nl. Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's.


Foto's: DP Sportfotografie.