NOORD-HOLLAND - Op zaterdag 20 april staat de 50e editie van de Ronde van Noord-Holland op de fietskalender. Deze toertochtklassieker laat fietsers genieten van bloeiende bollenvelden, weidse polders en fraaie dorpjes. Tijdens een tocht van 85, 110 of 160 km rijg je de mooiste plekjes van de provincie als een bloemenkrans aan elkaar. De naar verwachting 4.500 deelnemers kunnen zelf kiezen of ze van start gaan vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend. De Late Bird inschrijving is t/m donderdag 18 april geopend.


Van rustige recreant tot razendsnelle racer, iedere fietser kan meedoen aan de Ronde van Noord-Holland. Zo verbindt de 85 km de 3 startlocaties met elkaar, komt de 110 km langs Castricum en Egmond aan den Hoef en fietst de 160 km richting de Noordzeekust en de uitgestrekte polders rondom Kolhorn.

Voor wielervrienden en -verenigingen is de Ronde van Noord-Holland een traditionele gezamenlijke rit aan het begin van de lente. Hele pelotons slingeren op zaterdag 20 april door de polders van de provincie.

Volop genieten onderweg

De routes van de Ronde van Noord-Holland nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes van onze provincie. Onderweg proeven de fietsers de sfeer van Noord-Holland. De routes gaan door prachtige groene polders en schilderachtige dorpjes met historische stolpboerderijen, maar natuurlijk ook langs de wereldberoemde bloeiende tulpenvelden.

Deelnemen aan de Ronde van Noord-Holland betekent onbezorgd genieten. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op mooie locaties. Denk aan de gezellige Koemarkt in het centrum van Purmerend, de ijsbaan in Hoorn en Alkmaar en het Noord-Hollandse dorpje Kolhorn. Dat maakt de fietservaring door de provincie nóg leuker!

Fiets mee voor de Hartstichting

Alle deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, het aan het evenement verbonden goede doel. Ook kunnen deelnemers geld inzamelen door hun eigen actiepagina aan te maken. De Hartstichting zet zich in om de hartgezondheid van Nederland meetbaar te verbeteren. Voor iedereen een gezond hart voor nu en later. Voorafgaand aan het startschot op de Koemarkt in Purmerend wordt de cheque uitgereikt aan het goede doel.

Inschrijven

Fiets jij mee langs de mooiste plekjes van Noord-Holland? De speciale Late Bird inschrijving is geopend t/m donderdag 18 april. Schrijf je samen met je fietsvrienden en -vriendinnen in voor een ontspannen voorjaarsrit via www.rondevannoordholland.nl. Kies voor Alkmaar, Hoorn of Purmerend en voor 85, 110 of 160 km.