NOORD-HOLLAND - Op zaterdag 22 april staat de 49e editie van de Ronde van Noord-Holland op de fietskalender. Inmiddels staan al ruim 3.000 deelnemers ingeschreven voor deze lenteklassieker. De Late Bird inschrijving is nu geopend. Schrijf je nog snel in en fiets vanaf een van de drie startlocaties, in Alkmaar, Purmerend of Hoorn, een tocht van 85, 110 of 160 km door de mooiste plekjes van de provincie.

Voor wielervrienden en -verenigingen is de Ronde van Noord-Holland een traditionele gezamenlijke rit aan het begin van de lente. Hele pelotons slingeren op zaterdag 22 april door de polders van de provincie.

Volop genieten onderweg
De routes van de Ronde van Noord-Holland nemen de deelnemers mee langs de mooiste plekjes van onze provincie. Onderweg proeven de fietsers de sfeer van Noord-Holland. De routes gaan door prachtige groene polders en schilderachtige dorpjes met historische stolpboerderijen, maar natuurlijk ook langs de wereldberoemde bloeiende tulpenvelden.

Deelnemen aan de Ronde van Noord-Holland betekent onbezorgd genieten. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op mooie locaties. Zo bezoeken we een ijsclub, twee ijsbanen en een markthal. Dat maakt de fietservaring door de provincie nóg leuker!

Fiets mee voor de Hartstichting
Alle deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland kunnen bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, het aan het evenement verbonden goede doel. Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Als we niets doen, groeit dit aantal binnen acht jaar tot 2,6 miljoen mensen. Door te investeren in onderzoek, kan de Hartstichting Nederland hartgezonder maken en de nadruk leggen op preventie.

Inschrijven
Fiets jij samen met de 3.000 al ingeschreven deelnemers langs de mooiste plekjes van Noord-Holland? De speciale Late Bird inschrijving is geopend t/m donderdag 20 april. Schrijf je samen met je fietsvrienden en -vriendinnen in voor een ontspannen voorjaarsrit via www.rondevannoordholland.nl. Je kunt zelf kiezen of je in Alkmaar, Purmerend of Hoorn wilt starten en daarmee ook finishen.