HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 26 mei 2018 kun je kennismaken met wandelcoaching tijdens de 7de Nationale Wandel- & Natuur CoachDag (NWCD). Geen ‘Nordic walking’ of sportbegeleiding, maar mentale coaching in de buitenlucht. De natuur wordt ingezet als hulpmiddel. In Schoorl en Heerhugowaard is Sem Koopman, de ontZORG coach van Innergy By Nature actief. Meld je aan en loop om 10.00 uur en om 13.30 met haar mee. Vertrekpunt is: Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in het hele land bieden 26 mei deze kennismaking aan. Hun achtergronden zijn divers, van natuureducatie tot mindfulness, maar ze hebben één ding gemeen: ze gaan samen met jou op pad en dan in gesprek. Dat praat echt heel anders, minder confronterend en meer meedenkend.

“Laatst wandelde ik met iemand die op zoek was naar een manier om weer in haar Innergy te komen. De zorg voor haar kind met autisme vraagt veel van haar. Al haar energie gaat daaraan op, terwijl ze zo graag wat energie zou willen om aan haar eigen hobby te besteden”, vertelt Sem Koopman “Het viel mij op dat ze alles zo graag wilde volhouden maar dat er geen ruimte was om naar haar eigen Innergy te gaan. Toen we bij een stuk bos kwamen, vroeg ik haar naar een associatie in de natuur te kijken. Dit beeld leverde een mooi inzicht op: Haar blik viel op een boom die helemaal volgegroeid was met klimop. Alleen uit de kruin van de boom staken nog een paar takken die nog onbegroeid waren. “Dit is zoals ik me voel” zei ze. “Ik voel me verstikt, het benauwd en belemmert me om me te kunnen bewegen.”

De Nationale WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van Wandel- en Natuurcoaching te vergroten. Met een website, een twitteraccount en een facebookpagina worden mensen uitgenodigd om zaterdag 26 mei mee te doen met kennismakingsactiviteiten. Doe ook mee en meld je aan via de website. Je wordt met open armen ontvangen!

Meer informatie over deze vorm van coaching in Schoorl en Heerhugowaard vind je op www.innergybynature.nl