OBDAM - Traditiegetrouw op de laatste zondag van februari: de Polderloop van atletiekvereniging ARO’88 uit Obdam. Op zondag 26 februari wordt onze loop, onder de naam Runnersworld-Polderloop. voor de 30e keer gehouden.

Voor de jeugd tot en met 15 jaar zijn er wedstrijden van 1 en 3 km. Lopers van 16 jaar en ouder kunnen weer de 5 en 10 km lopen over het bekende parcours via rustige, grotendeels verharde wegen om Obdam. De 10 km-lopers maken twee keer een ronde van 5 km. De finish is op de ARO-baan op het sportcomplex van Obdam.
In iedere categorie zijn prijzen te verdienen (Bij de 5 km alleen voor jeugd 16 – 18 jaar). En als uit één gezin minimaal 3 deelnemers meedoen aan een van de hardloopwedstrijden, maakt dit gezin kans op een lekkere taart, ter beschikking gesteld door Bakker Koning. Bovendien gaat iedere deelnemer naar huis met een leuke herinnering.

Inschrijving voor de hardloopwedstrijden van 5 en 10 km kan vooraf, via www.inschrijven.nl

Op de dag zelf is inschrijving voor de hardloopwedstrijden en voor de wandeling mogelijk vanaf 9.00 uur in kantine “de Konkel “ op het sportpark van Victoria-O in Obdam (ingang stationszijde). Kom goed op tijd voor de hardloopwedstrijden, want het kan erg druk zijn bij de inschrijftafels.

Een goede voorbereiding? Wil je de 5 of 10 km lopen en je daarop goed voorbereiden? Maak dan gebruik van het aanbod om voor een gering bedrag vanaf nu met korting op dinsdag en/of donderdag mee te trainen met de Duurdouwers, de loopgroep van ARO, en je tevens in te schrijven voor de wedstrijd. Zie voor alle informatie daarover onze site www.aro88.nl

Wandeltocht

De route van de wandeltocht is elk jaar verrassend anders, maar altijd ongeveer 10 km, met halverwege een koffie- of theestop, ergens waar je even (warm) binnen kunt zitten. Je loopt soms door de weilanden en over grasdijkjes, maar meestal over rustige verharde polderwegen. Deelnemers kunnen na inlevering van hun deelnamelabel een herinnering ophalen in kantine “ de Konkel”.

Starttijden en inschrijfgelden hardlopen:

Wedstrijd 1 km 10.00 u, inschrijfgeld €2

Wedstrijd 3 km 10.15 u, inschrijfgeld €2

Wedstrijd 5 km 10.15u, inschrijfgeld €6, bij voorinschrijving €5

Wedstrijd 10 km 11.00u, inschrijfgeld €6, bij voorinschrijving €5

Wandelen

Je kunt starten tussen 9 en 10.00 uur, eindtijd binnenkomst in de Konkel uiterlijk 13.30 uur. Inschrijfgeld €5, kinderen gratis.

Alle (verdere) informatie is te vinden op de website van ARO’88 : www.aro88.nl , onder Runnersworld-Polderloop 2017.

Blijft het nog weken vriezen? Of staan de crocussen eind februari al in bloei? We wachten het af, maar weer of geen weer, meedoen aan de Polderloop van ARO is altijd een goede keus.

Tot slot: Onze Runnersworld-Polderloop is alleen mogelijk dankzij onze sponsors: Runnersworld, Blank Sport, Dutch Flower Group, Makelaardij Klaver, Cateringbedrijf Party Garden, Bouwbedrijf Piet Luken, Bloemkwekerij Michel Smit, Borst Bloemen en Bakker Koning.