HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie hebben de Heerhugowaardse voetbalploegen matig gepresteerd. Alleen WMC en Reiger Boys wisten een punt te behalen. De beide standaardteams van SVW '27, Hugo Boys en KSV gingen onderuit.

In de tweede klasse speelde SVW '27 een knotsgekke wedstrijd tegen Spartanen. De ploeg van trainer/coach Edwin Reder keek na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan, maar stond zeven minuten voor het eindsignaal ineens met 4-3 voor door treffers van Maarten Ribbens, Jordi Smit, Tim Appel en Marlon Bornemann. Defensief geschutter zorgde ervoor dat de ploeg uit Wognum toch met de zege aan de haal ging: 4-6.

KSV en Hugo Boys komen dit seizoen in de 3e klasse A uit. In De Noord ging Hugo Boys op eigen veld onderuit tegen JVC waar het op z'n minst een punt had verdiend. Na een 0-1 ruststand tekende Jeffrey de Cocq van Delwijnen voor de gelijkmaker, maar gingen de bezoekers er alsnog met de winst vandoor. KSV ging kansloos onderuit bij VVS '46 (6-2).

Het naar de 5e klasse gedegradeerde WMC haalde als enige ploeg op zondag wel een punt. Op bezoek bij WBSV in Westbeemster werd met 2-2 gelijk gespeeld door twee doelpunten van Mike van Kemenade.

In de 3e klasse zaterdag speelde Reiger Boys met 4-4 gelijk tegen Flamingo's. Verslag van die wedstrijd staat hier.

Het nieuwe zaterdagteam van SVW '27 komt uit in de 4e klasse en verloren bij hun debuut met 4-2 bij Always Forward.