OEGSTGEEST - Het team van Schroevengroothandel.nl heeft wederom de zege binnengehaald. Dit keer was thuisploeg , BCO/Paeoniapassion.com gevierd uit Oegstgeest het slachtoffer.

Op Leo de Jong na, werd er met ruime cijfers gewonnen. Dirk van Mourik kende tegen Bob van Ingen Schenau een toppartij. Na een achterstand van 12-5 in in de achtste beurt, begon het treintje bij van Mourik te lopen. Met series van 7-5-2 en wederom 7, was dit treintje niet meer te stoppen. Einduitslag 22-30 in 21 beurten. Gelijktijdig speelde Hans Handgraaf tegen Robert Koster. In deze partij waren de scores ver te zoeken. Omdat beide spelers niet het beste van hun spel lieten zien, werd het een marathonpartij van zo’n 2 uur. Handgraaf kon zich na de pauze enigszins herpakken, en liet Koster de rest van de partij achter zich.

Na 54 beurten was het gedaan. 25-35. Het eerste punt was hiermee in de pocket. binnen. Nu moesten Herman Slikker en Leo de Jong zorgen voor het tweede en beslissende punt. De Jong speelde tegen Rens Hoeba geen slechte partij, maar kwam 5 caramboles tekort. Hoeba was beter in de oplossing van de moeilijke patronen, wat hem uiteindelijk de winst bracht. 30-25 in 35 beurten. Dus was het aan Slikker om met de winst terug naar Heerhugowaard te keren. Ook dit was een partij die de boeken ingaat als erg moeilijk. Slikker en zijn tegenstander, Paul Witteman, kende een zéér moeilijke eerste helft. Witteman nam geregeld de tijd om de patronen te bestuderen. Dit was voor Slikker nogal ongemakkelijk, wat zijn spel niet ten goede kwam. Toch kon Slikker zich in het tweede couplet herpakken, en nam definitief de leiding. Witteman kwam niet meer in de buurt van Slikker waardoor de partij eindigde in beurt 49. (25-35).

Omdat de directe concurrentie punten heeft gemorst, staat team “Schroevengroothandel.nl” wederom bovenaan in de tweede divisie.