JULIANADORP – Vanaf zo’n twintig meter stiftte Martijn Hand de bal zeer fraai over de ver uitgekomen JVC doelman heen. De treffer was het slotstuk van een sterke fase van Hugo Boys. Op bezoek bij JVC wist de Heerhugowaardse ploeg een achterstand om te buigen waarna het doordrukte richting een eclatante 2-6 overwinning.

‘Martijn Hand was de laatste van wie ik dat had verwacht’, lacht Jorgen Heurter na afloop. ‘Complimenten voor hem, hij is het hele jaar twaalfde of dertiende man en dan doet hij zoals vandaag toch gewoon zijn ding. Dat is klasse.’ vervolgt de oefenmeester. De coach omschreef de invalbeurt van Hand perfect. Met twee treffers en vooral veel strijdlust liet hij zijn waarde zien voor Hugo Boys dat mag blijven hopen op promotie.

Glimlach
Voor Martijn Hand is het persoonlijk niet het meest leuke seizoen. ‘Op een periode na heb ik niet veel in de basis gestaan inderdaad’, zei Hand na afloop. Des te meer kon de speler genieten van zijn bijdrage. Hoe meer felicitaties er aan de invaller werden uitgedeeld, hoe groter de glimlach werd. ‘Dit is zeker leuk.’ beaamt Hand.

De verdediger, die ditmaal als aanvaller werd ingezet, was niet de enige die genoot van het verloop van JVC – Hugo Boys. Tegen de ploeg uit Julianadorp werd er immers met 2-6 gezegevierd. ‘Het veldspel was onder ons niveau, maar we hebben de wedstrijd op wilskracht over de streep getrokken.’

Veerkracht
Tegen de derdeklasser toonde Hugo Boys veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen. Een schot van Rick Schop viel via Boy Groen binnen waarna Jermaine Bregita na twintig minuten de score verdubbelde. Door een rake penalty van Jeffrey de Cocq van Delwijnen was de spanning echter nog voor rust terug in de wedstrijd.

De ommekeer was na rust volledig toen een vrije trap van De Cocq van Delwijnen in de verre hoek belandde. ‘Toch had ik toen nog niet het gevoel dat we de controle hadden. Bij 2-4 was het wel gespeeld.’ aldus Heurter. Die voorsprong kwam tot stand via Bob de Wit die zichzelf door zijn snelheid in scoringspositie bracht en vervolgens beheerst raak schoot. De definitieve nekslag kwam van de voet van Martijn Hand die slordig uitverdedigen van JVC afstrafte door de bal van dichtbij binnen te tikken.

Feest compleet
Het feest voor invaller Martijn Hand was compleet toen hij, nadat Bob de Wit de 2-5 had gemaakt, op fraaie wijze zijn tweede van de dag maakte. De ‘gun factor’ die hij heeft bleek wel uit de reacties van zijn teamgenoten en de trouwe aanhang van Hugo Boys. Hand werd immers bedolven onder complimenten, high fives en ludieke bijnamen.

Toch zal de meeste aandacht uitgaan naar de teamprestatie. Want de score werd door de gehele ploeg omgebogen naar een eclatante zege waardoor het volgende week promotie naar de derde klasse kan afdwingen. ‘We hebben loon naar werken gekregen. We hebben er hard voor gestreden en gaan hier nu van genieten.’ lacht Hand. Komende zondag kan de klus voltooid worden tegen competitiegenoot VV Bergen. Heurter: ‘We hebben nog iets goed te maken tegen hen.’

JVC – Hugo Boys 2-6 (2-1)
5. 1-0 Rick Schop
22. 2-0 Jermaine Bregita
26. 2-1 Jeffrey de Cocq van Delwijnen
57. 2-2 Jeffrey de Cocq van Delwijnen
73. 2-3 Bob de Wit
83. 2-4 Martijn Hand
86. 2-5 Bob de Wit
90. 2-6 Martijn Hand

JVC: Hondorp. Bos, Van Kesteren, Van Zanten, Van der Zwet (Hoogschagen/61). Van Oossanen, Schop, B. Clemens. Louwe, Bregita, Van Steinvoorn.

Hugo Boys: Beers. Borst, Van de Burg, Boy Groen, Haisma. Kunst (Dekker/69), De Cocq van Delwijnen, Groot (Zuurbier/46). De Wit, Wolkers (Hand/46), Bo Groen.