ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond voor de derde keer op rij punten laten liggen. Waar men een paar weken terug nog mocht dromen over het kampioenschap moet men in Alkmaar langzamerhand vrezen voor de vierde plek. Na een nederlaag tegen FC Twente en een gelijkspel tegen SC Heerenveen boog de Alkmaarse ploeg in eigen huis met 0-1 voor Sparta.

AZ, dat zonder de niet fitte Karlsson en Pavlidis begon, kon geen moment imponeren. Het tempo lag veel te laag en het ontbrak aan creativiteit, al kregen Mijnans, Kerkez en Odgaard voor rust nog wel mogelijkheden. Sparta liet aanvallend nog minder zien, maar sloeg op slag van rust uit zijn eerste kans hard toe. Na een mooie actie van Saito kopte Lauritsen raak.

In de tweede helft ging het bij AZ van kwaad tot erger. Sparta kreeg, vooral via counters, de beste kansen. Zo raakte Lauritsen de lat bij een hard schot. Ook AZ raakte vlak voor tijd nog lat en paal, maar het slotoffensiefje leverde geen punten op.