HEERHUGOWAARD - In de Tweede Klasse A heeft SVW '27 zondag onder regenachtige omstandigheden verloren van FC Den Helder. Op het kunstgrasveld van de Heerhugowaardse vereniging, bleek de ploeg met name in de eerste helft niet opgewassen tegen de Heldere formatie. Een come-back in de tweede helft kwam te laat om de gasten van de zege af te houden.

De ploeg van trainer/coach René van Marsbergen had wat vertrouwen geput uit de ruime zege die een week eerder werd behaald tegen Beemster, maar kwam er in de eerste helft tegen het sterke FC Den Helder nauwelijks aan te pas. Aangezien het hoofdveld door de vele regen onbespeelbaar was geworden werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld en daar bleek de Helderse ploeg in de eerste helft beter aangezien SVW'27 teveel ruimte weggaf. Reeds in het eerste kwartier kreeg Den Helder kansen via Van Steinvoorn en Van Doorn die net naast mikten, en moest keeper Melvin Habets met zijn voeten redden op een poging van dezelfde Van Doorn. Nog voor het eerste half uur om was sloegen de gasten in kort tijdsbestek tweemaal toe. Aanvoerder Kenny Gerssen schatte een verre bal van Jordy Bos op waarde en schoot deze achter Habets die even later opnieuw geklopt was toen hij oog in oog kwam met Bas van Steinvoorn. Op slag van rust mocht SVW '27 vervolgens Habets dankbaar zijn dat hij een poging van Gerssen uit de hoek tikte want anders was de wedstrijd na drie kwartier al beslist geweest.

Dit kon evengoed in de openingsminuut van de tweede helft toen eerst Gerssen opnieuw op Habets stuitte en Dylano Vital de rebound naast schoot. Opmerkelijk genoeg raakte het tot dan toe sterke FC Den Helder het initiatief kwijt aan de thuisploeg waar Van Marsbergen wat wijzigingen had doorgevoerd door een wissel en centrale verdediger Maarten Rippens de aanval in te sturen. Nu had de Heerhugowaardse formatie het meeste balbezit doch kon men keeper Philip Jelmer niet verontrusten met grote mogelijkheden. Toch kwam de aansluiting een klein kwartier voor tijd toen Rippens de net ingevallen Arian Etedali wist te bereiken. Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Van Hamersveld volgde nog een spannende slotfase, maar aan de uitslag zou niets meer veranderen.

SVW '27 houdt door de nederlaag nog twee ploegen (De Foresters en Schoten) onder zich, maar met vijf ploegen binnen twee punten blijft de spanning aanzienlijk onderin de 2e klasse. Volgende week, zondag 17 maart, gaat de Heerhugowaardse ploeg op bezoek bij KFC.

SVW '27 - FC Den Helder 1-2 (0-2)
25. Gerssen 0-1
27. Van Steinvoorn 0-2
77. Etedali 1-2

Scheidsrechter: W. van Hamersveld

Geel: Bos (FC Den Helder)

Foto's: DP Sportfotografie