HEERHUGOWAARD - Landskampioen zaalvoetbal en bekerwinnaar met Hovocubo. Mats Velseboer is de eerste die wijst op de teamprestatie. Zo voetbalt hij ook. Altijd in het belang van het team. Geen fratsen, geen gekkigheid maar strak spelen. Geen arrogantie maar wel weten wat hij wil en kan. En dus ook scoren. Ideaal voor iedere coach. Sander van Dijk (Hovocubo) en Max Tjaden (Oranje) hebben dit afgelopen jaar ervaren. Mats Velseboer had als een jonge speler al duidelijk een doel voor ogen. Een volwassen keuze, focus op zaalvoetbal. Landskampioen willen worden.

Verantwoordelijk
KSV 1 heeft de afgelopen jaren een aantal keer van zijn kwaliteiten gebruik mogen maken. De trainer, een enthousiaste vader Nardy of een gedreven broer Bart deed een beroep op hem. Het was niet altijd gemakkelijke neen te zeggen. KSV was (is) zeer blij met zijn periodieke bijdrage. Er werden punten gepakt. Van het vervelende rechterrijtje werd mede door zijn doelpunten en voetbalinbreng langzaam afstand genomen. Waarna Mats meteen weer terugging naar zijn focus: zaalvoetbal.

Liefhebber
Naast topsporter is Mats wellicht een nog grotere liefhebber van het voetbalspelletje. Zondagochtend met KSV 3 soms naar afgelegen velden om een potje voetbal te spelen. Zelfs de ochtend na de landstitel stond Mats (dit keer als keeper) al weer op veld. De mannen van KSV 3 waarderen hem en supporteren hem meer dan gemiddeld in de zaal. Deze mannen houden hem ook met de beentjes op de grond. Verbaal heeft dat team een meer dan gemiddeld ‘Voetbal Internationaal’ gehalte. Probeer dan maar eens boven een 7,8 beoordeling van het kritische clubjournaille uit te komen. Zijn er nog ergens mixtoernooien? U kunt Mats daar ook tegenkomen. Een bekerfinale van recreatief zaalvoetbal met zijn veldmaten? Ook daar was de liefhebber present. Uit een verloren situatie bracht Mats de beker voor zijn team binnen. Bescheiden maar oh zo blij zei hij; ‘Gewoon een ‘tripple’ seizoen.’

Veldje
Veel voetballers zijn blij als de zomerstop is aangebroken. Eventjes rust, festivals, kermissen, vakantie. Ik durf geen precieze datum te noemen maar nog voordat de augustus maand is begonnen gaat op het handbalveld waarschijnlijk het balletje al weer rond. En wie daar dan bij loopt? U mag raden.