HEERHUGOWAARD - De sportieve prestaties van de Hara-atleten in de verschillende competities worden elk jaar beter, met als resultaat voor dit seizoen dat er twaalf teams in een competitiefinale staan. En dat is, wat wij ons kunnen herinneren, in de geschiedenis van Hera nog nooit eerder voorgekomen.

Op zaterdag 7 september reist het junioren-C jongensteam af naar Zwolle om tegen 11 andere teams te strijden om het beste team van Nederland te worden. In de competitie eindigde dit team al als derde, dus ze maken kans op een podium plaats.

Op zondag 8 september strijden de Heren- en Dames seniorenteams in Hilversum in een landelijke promotiefinale om een plaats in de eerste divisie.

Zaterdag 14 september hebben de pupillenteams; Meisjes Mini pupillen, Meisjes Pupillen B, Jongens Pupillen B, Jongens pupillen A1, Meisjes Pupillen A2 een thuiswedstrijd tijdens de Broekhuis Finale pupillencompetitie.

Zondag 15 september gaan de meisjes- en jongens junioren-B naar AV Pec Zwolle om daar te strijden voor de medailles. De jongens hopen op een medaille nu er niemand meer geblesseerd is en ze met blessures op een vijfde plek geëindigd zijn in de competitie met een miniem aantal punten achterstand op de nummers drie en vier.

Als laatste mogen de Masters aan de bak, zowel de dames als de heren staan zondag 21 september in de finale in Dordrecht.

In totaal doen er meer dan 85 atleten mee aan de finales. Sommige atleten doen mee aan meerdere finales, omdat het seniorenteam bestaat uit junioren, senioren en masters.

Komende dinsdagavond 3 september om 18.45 uur, willen we met zoveel mogelijk atleten, trainers en begeleiders bij elkaar komen om een foto te maken van de atleten met een door Studio Hekwerk voor hun speciaal ontworpen finaleshirt.