HEERHUGOWAARD - De sportieve prestaties van de Hera-atleten in de verschillende competities worden elk jaar beter, met als resultaat voor dit seizoen dat er twaalf teams in een competitiefinale staan. En dat is, wat wij ons kunnen herinneren, in de geschiedenis van Hera nog nooit eerder voorgekomen.

Op zaterdag 7 september reist het junioren-C jongensteam met de bus af naar Vught om tegen elf andere teams te strijden om het beste team van Nederland te worden. In de competitie eindigde dit team al als derde, dus ze maken een redelijke kans op een podiumplaats. Trainer Eric Ruijs weet uit eigen ervaring hoe zo’n landelijke finale gaat en heeft alle vertrouwen in een uitstekend resultaat.

Op zondag 8 september strijden de Heren- en Dames seniorenteams in Hilversum in een landelijke promotiefinale om een plaats in de eerste divisie. “We hopen dat beide teams zich promoveren”, vertellen de ploegleiders Robin Korving en Herman de Jong. “Want het is altijd gezellig om samen aan de wedstrijden mee te doen en elkaar aan te moedigen.”

Zaterdag 14 september hebben de pupillenteams; Meisjes Mini pupillen, Meisjes Pupillen B, Jongens Pupillen B, Jongens pupillen A1, Meisjes Pupillen A2 een thuiswedstrijd tijdens de Broekhuis Finale pupillencompetitie. AV Hera mag dit jaar de finale organiseren en de vrijwilligers zijn onder leiding van oude rot Ab Wassenaar en Wobbe Feenstra al weken bezig om van deze dag een succes te maken.

Zondag 15 september gaan de meisjes- en jongens junioren-B naar AV Pec Zwolle om daar te strijden voor de medailles. De jongens hopen op een medaille nu er niemand meer geblesseerd is en ze met een door blessures gehavend team op een vijfde plek geëindigd zijn in de competitie. Toen met een miniem aantal punten achterstand op de nummers drie en vier.

Als laatste mogen de Masters aan de bak, zowel de dames als de heren staan zondag 22 september in de finale in Dordrecht. Deze dames en heren hebben al veel ervaring in de atletiek en doen vooral mee voor het plezier, maar fanatiek zijn ze ook. Onder deze atleten vind je Nederlands recordhouders bij de masters en atleten die in hun categorie meedoen om de prijzen op Europees niveau. Ze zijn er dan ook op gebrand om te winnen.

In totaal doen er meer dan 85 atleten mee aan de finales. Sommige atleten doen mee aan meerdere finales, omdat het seniorenteam bestaat uit junioren, senioren en masters. Speciaal voor al deze atleten heeft Studio Hekwerk een finaleshirt ontworpen en mede door sponsoring van Berkhout Tegels en Sanitair, Sepcsavers, Jilles Kramer Slagerij, Tesselaar Freesia, Ten Bruggencate Tankstation, Carwash en Oliehandel, Blubmedia en Ootsupport draagt elke atleet dit shirt.