ALKMAAR - Ook deze zomervakantie organiseerde Stichting Sport-Z VakantieFUN, een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod. Voor de kinderen, die door een stoornis in het autismespectrum of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen, is een interessant vakantieprogramma opgezet. Kleine groepjes, veel persoonlijke begeleiding en een uniek programma met sportieve en creatieve activiteiten zorgen ervoor dat ook deze kinderen deze zomer vrienden maken en iets hebben om naar uit te kijken.

Het programma VakantieFUN wordt al voor het vierde jaar op rij georganiseerd door Sport-Z, een stichting die zich inzet om een samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen, óók als dat niet vanzelfsprekend is. De uitstekende faciliteiten en veilige omgeving van sportcomplex De Meent Bauerfeind lenen zich bij uitstek om de kinderen tijdens de vakantie en mooie dag te bezorgen. De professionele begeleiding en accommodatie zorgen ervoor dat elk kind zichzelf kan zijn binnen de structuur van de groep. Wat anders voor onmogelijk werd gehouden blijkt ook deze zomer weer een succes, de kinderen sporten en spelen met leeftijdsgenootjes en ervaren hoe het is om vrienden te maken. Na de zomer hebben zij óók een stoer verhaal om over op te scheppen in de klas. Bovendien worden de ouders ontzorgd tijdens deze dagen waar zij de kinderen met een gerust gevoel achterlaten.

Met vier weken VakantieFUN nog maar net achter de rug kijkt de begeleiding terug op een paar fantastische weken. "We hebben kinderen zien opbloeien en genieten, ze konden echt zichzelf zijn en avonturen beleven." VakantieFUN wordt georganiseerd voor alle kinderen die daar behoefte aan hebben uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Het zomerseizoen voor 2019 is al afgerond, maar voor andere projecten voor vergelijkbare doelgroepen kunt u zich wenden tot Hester Zwart, h.zwart@sport-z.org.