HEERHUGOWAARD – Op papier was het thuisduel tegen Evergreen een makkelijke wedstrijd voor de herenploeg van MHC Heerhugowaard. Afgelopen zondagmiddag kwam dat ook tot uiting in de score, 7-1.

In de eerste paar minuten opende MHC Heerhugowaard via Clim Oostra de score. Daarna volgde al snel de 2-0 van Björn Wamelink. Evergreen kreeg wel kansen maar wist deze niet te benutten. Bas Wulfers scoorde de 3-0 waarna de bezoekers iets terug konden doen. Toen het rustsignaal klonk stond de stand op 5-1 door goals van Beau Goezinnen en Bas Wulfers.

In de tweede helft liet Heerhugowaard het goede spel liggen en kon Evergreen beter in de wedstrijd komen. Ondanks de kansen die ze kregen bleef de stand lang 5-1. Uiteindelijk kreeg Heerhugowaard ook meer kansen en wist Bas Wulfers nog twee doelpunten te maken waardoor het duel eindigde in een eclatante 7-1 overwinning voor de thuisploeg.