DRONTEN/DEN HAAG – Op bezoek bij Flevoland pakte de damesploeg van MHC Heerhugowaard het tweede punt van het seizoen. De heren gingen onderuit.

Flevoland – MHC Heerhugowaard dames 2-2
Na een matige start kwam MHC Heerhugowaard na ongeveer vijf minuten op 1-0 achterstand, maar al snel volgde de 1-1 door Romy Berntzen. Aan het einde van de eerste helft hadden de gasten de overhand, maar een extra doelpunt bleef uit.

Na de pauze begonnen de Heerhugowaarders weer sterk en speelde het korte en strakke passes. Door een fout wist Flevoland echter op voorsprong te komen. Opnieuw hadden de bezoekers weinig tijd nodig om weer terug te komen. Wederom trof Berntzen doel. ‘De laatste 10 minuten waren chaotisch en we speelden met veel paniek’, aldus Angela Weijmer. ‘We hadden het gevoel dat we er meer uit konden halen, maar we gingen in elk geval met één punt naar huis.’

Ypenburg – MHC Heerhugowaard heren 2-0
De heren van MHC Heerhugowaard verloren bij koploper Ypenburg. Beide ploegen begonnen erg goed en waren aan elkaar gewaagd. Ondanks vele kansen wist Heerhugowaard niet op voorsprong te komen, mede door goed keeperswerk. Ook Ypenburg kreeg in de eerste helft een aantal kansen en ook die wisten de kansen niet te benutten door goed verdedigend werk van de gasten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en kwam Ypenburg uit een strafcorner op voorsprong. Heerhugowaard probeerde weer langszij te komen, maar slaagde hier niet in. De thuisploeg wist hun score wel te verdubbelen en kwam op een 2-0 voorsprong. Heerhugowaard kwam nog wel tot scoren alleen dat doelpunt werd onterecht afgekeurd.