HEERHUGOWAARD – In eigen huis verloor MHC Heerhugowaard heren 1 van Rijnvliet. De dames van de Heerhugowaardse hockeyclub speelde gelijk.

MHC Heerhugowaard (heren) – Rijnvliet 3-5
Voor de heren van MHC Heerhugowaard stond er vandaag een spannende pot op het programma, de nummer drie Heerhugowaard tegen de nummer twee Rijnvliet.

,,De start van de wedstrijd was erg sterk, na ongeveer vijftien minuten gespeeld te hebben stond het 2-0 voor ons door een veldgoal en een strafcorner” vertelde Tjade Bijlsma. ,,Er werd goed gehockeyd door beide partijen en dat leidde tot een gelijke stand richting het einde van de eerste helft”. Rijnvliet kwam zelfs op voorsprong, 2-3.

In het tweede bedrijf werd er weer goed gehockeyd door beide partijen en Rijnvliet pakte uiteindelijk een grotere voorsprong en bleef doorgaan waardoor het op 2-5 kwam. ,,Door een goede actie van MHC Heerhugowaard werd het nog 3-5. ,,Helaas zijn we niet drie punten ingelopen op de nummer twee. Maar we hebben toch een dijk van een wedstrijd gespeeld” besluit Bijlsma.

MHC Heerhugowaard – Fit 1-1
,,Voor de eerste wedstrijd na de winterstop waren we goed op weg. De eerste helft moesten we op gang komen, we hadden mooie kansen maar helaas kwamen de doelpunten niet” zei Anouk Hoekstra na MHC Heerhugowaard – Fit. De thuisploeg speelde met 1-1 gelijk. ,,Helaas wisten zij wel te scoren in de eerste helft waardoor wij op een 0-1 achterstand kwamen. Dat was voor ons natuurlijk een zware tegenslag, aangezien we de uitwedstrijd redelijk gemakkelijk wonnen”.

,,Tijdens de rust hebben we een goed overleg gehad en feedback gekregen over het spel van onze coach waardoor we tweede helft met nog meer druk in gingen” vervolgde Hoekstra. ,,De tweede helft zijn we redelijk sterk begonnen met al snel de gelijkmaker. Rosalynn Hoekstra schoot een goede strafcorner tegen de paal, die Beau van Eden mooi in wist te schieten in de rebound”.

Keepster Sylvia Logchies: ,,Ik ben zelf onwijs blij met hoe de wedstrijd is verlopen. Het keepen ging na een lange tijd uit het spel te zijn geweest goed. Het tegendoelpunt was jammer, maar terecht en ik vond dat het verder erg goed ging. In de tweede helft heb ik alle ballen uit het doel weten te houden”.

,,Het is altijd lastig om niet met het hele team samen te spelen, maar ik denk dat we gedaan hebben wat we konden" aldus Hoekstra. ,,Aankomende week gaan we weer lekker trainen en spelen we zondag weer op en top uit tegen Uitgeest”.