WASSENAAR – Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard speelden afgelopen zondagmiddag in Wassenaar. Beide teams gingen bij Kieviten onderuit.

Kieviten – MHC Heerhugowaard heren 4-2
Vooraf wisten de heren van MHC Heerhugowaard al dat het uitduel bij Kieviten een lastige wedstrijd zou worden. Toch kwam het via een fraaie strafcorner van Ewout Mallon al snel op een 0-1 voorsprong. Kievieten wist vrij snel de gelijkmaker en de voorsprong te pakken. Op slag van rust bepaalde de gastheer de ruststand op 3-1.

In het tweede bedrijf maakte Heerhugowaard de aansluitingstreffer via Bas Wulfers. Na een rumoerige tweede helft bepaalde Kievieten de eindstand op 4-2. In de voorlaatste wedstrijd bleef een stunt in Heerhugowaards voordeel uit.

Kieviten – MHC Heerhugowaard dames 6-1
Ook voor de dames werd het een puntloos weekend. ‘We begonnen een stuk scherper dan vorige week en zaten meteen lekker in de wedstrijd’, zag coach Maarten Bos. ‘Vooraf was er wat angst voor een afstraffing gezien de stand op de ranglijst, maar dat verschil was op het veld niet echt te zien.’

Na een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg wist MHC Heerhugowaard via Sophie de Keijzer de aansluitingstreffer te maken. ‘Dat was wel flinke oppepper voor ons en een tik voor hun omdat zij graag voor de dubbele cijfers wilden gaan’, vervolgde de coach. ‘We hebben daarna flink strijd geleverd en tot laatste seconde geknokt. Een groot compliment weer voor de inzet, want het is een zwaar seizoen maar de meiden vechten voor elke centimeter.’