HEERHUGOWAARD – Drie wedstrijden voor het einde doet de damesploeg van MHC Heerhugowaard nog altijd mee om de bovenste plaatsen. De koppositie is dan wel uit zicht, maar een tweede of derde positie lijkt gehaald te worden. Tegen laagvlieger Waddinxveen boekte het de tiende overwinning, 3-0.

‘We speelde goed, maar zij zetten alles heel erg dicht en hadden een goede keeper, waardoor scoren lastig werd’, zei Anouk Hoekstra. ‘We hebben bijna de hele wedstrijd op hun helft gehockeyd en het eerste doelpunt viel al vrij snel.’

De Heerhugowaarders kregen een strafcorner die Rosa Lynn Hoekstra mooi flatste en Tjitske Sinnema met een tip in het net kreeg. Het tweede doelpunt werd hard door de benen van de keeper geslagen door Rosa Lynn Hoekstra. ‘De tweede helft verliep goed, maar scoren bleef lastig’, vervolgde Hoekstra. Uiteindelijk wist Chris Hoekstra na een voorzet een mooie solo actie te maken en na twee man en de keeper te hebben uitgespeeld de eindstand op 3-0 te krijgen.